За Нас - Приказка за теб
>

Всички

За Нас

Приказка за нас

Скъпи приятели!

„Приказка за теб“ се роди през март 2020 г. с началото на ковид „ваканцията“, която задълго ни остави без обичайните ни и любими срещи. Екипът на Държавен куклен театър – Варна, не искаше да приеме, че децата ще останат без приказки, които всяка събота и неделя ни радват на живо в театъра. Така започна едно ново пътешествие в света на приказките, от което заедно имахме нужда.

В условията на строгите предпазни мерки за здравето ни, ние всяка седмица снимахме нови и нови приказки – за да ви зарадваме в събота и неделя чрез фейсбук страницата на театъра, в часа на обичайните ни срещи на живите представления. И приказките  ставаха все по- красиви, а вие ги очаквахте с цялото детско любопитство и нетърпение.

В това пътешествие се увлякоха и родителите, и бабите и дядовците, и приятелите от цялата страна, и още много приятели, които живеят извън България. Не можехме да Ви оставим без внимание и през седмицата – така се роди детската театрална занималня, в която актьорите ви показваха как можете да се забавлявате и да учите нови неща, докато сте у дома.

Екипът ни работеше изцяло на доброволни начала, изпълнен с чувството, че сме намерили начин да Ви радваме в трудните седмици на изолация. Силите ни давахте Вие – с многобройните писма за благодарност и обичта, с която ни насърчавахте. Така продължихме до края, въпреки заявеното желание на много от Вас да заплащат гледането на приказките или да даряват средства за създаването им.

След тази „ваканция“ отново се радвахме на срещите на живо в театъра, но Вие продължихте да искате и „Приказка за теб“, още повече, че във фейсбук страницата ни приказките трябваше да бъдат спрени от излъчване, поради изтичане на авторски права. Така възникна идеята да създадем този сайт – „Приказка за теб“, който ще бъде достъпен от всяка точка на света.

Тук и никъде другаде ще можете да гледате освен познатите Ви приказки и още нови и нови, създадени от артистичния и технически екип на театъра – един изцяло авторски продукт. Заедно с тях ще продължим да Ви предизвикваме и с нови идеи – как да учите, докато се забавлявате.

За да подготвяме всичко това, се нуждаем от Вашата подкрепа. Средствата, които Вие ще отделяте, за да ни гледате, както и от дарения, ще се използват изцяло за създаване на нови приказки! Благодарим Ви за радостта от общуването с всички Вас, която ни дава самочувствие и увереност, че можем да продължим заедно!

© Всички текстове, музикални и визуални продукти в този сайт са обект на авторски права!

Приказките разказват актьорите

от Държавен куклен театър – Варна:

Партньори в творческите ни инициативи са: